fără titlul e mai uşor să asculţi violoncelul

Că-i viaţa frumoasă, ştie toată lumea!!!! Se pare, însă, că nu sesizezi frumuseţea decât atunci când este deversată o cantitate suficientă de mizerie în preajmă, când mirosul de oameni devine putreziciune, când gândurile din fapte sunt dincolo de umanitate….

Când eşti pus la colţ îţi dai seama ce frumoasă era încăperea, când eşti împroşcat te lămureşti ce impecabil erai îmbrăcat până atunci, când liniştea e spartă de invective îţi este dor de tăcerea asurzitoare de mai înainte…

Ce repede îşi pot schimba unii oamenii percepţia asupra ta(asupra mea, în cazul de faţă). Ciudat cum eu încă încerc să aduc realitatea la ce-a fost întâi. Să fiu cumva naivă? Cineva te trece prin toate culorile verbale şi tu să aştepţi să-şi revină şi să îmblânzeşti fiara? Mi-am ieşit cumva din mână. Că nu fac faţă violenţei e una, dar că încerc să fac fiara pisicuţă….posibil să am probleme de adaptare în junglă. Mi-e dor de-un timp netrăit, timp adamic, în care omul era prieten cu cel mai veninos şi mai ascuţit dinte de animal…

Posibil există un ”manual” de reacţii adecvate situaţiei de faţă. Nu admit recomandări de genul: ”răspunde cu aceeaşi monedă”; nu de alta, dar nu am limbajul atât de elastic.

Iar când vin toate relele în acelaşi timp, ai impresia că se complotează mişelesc împotriva ta. Când ţi se cere părerea asupra unor lucruri, dar nu ştii să citeşti printre cuvinte şoaptele abia auzite: ”să nu care cumva să vorbeşti cum eşti tu obişnuită….adică spunând lucrurilor pe nume”…. Când pe palier îţi moare un vecin tânăr, doar pentru că inima a refuzat să mai contorizeze secundele… Când nu eşti creditat cu înţelegere sau amabilitate! Ori e boală psihică(a se citi despre victimizare), ori începutul de an trebuia să fie Februarie(Făurar- vremea ascuţirii uneltelor) şi nu Ianuarie(în care Gerarul trebuia să îngheţe toate pornirile şi văd că nu şi-a făcut treaba).

Să oprească cineva timpul, aş vrea să cobor…

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. La prima sau la adoua?

  2. As prefera intre statii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: