Anamneză de se(a)ră

De câte ori ai fost tentat să spui că de aici sau de acolo ţi se trage totul? Că e o cauză pe care n-ai putut-o prevedea, n-ai putut-o opri şi nici schimba. Că eşti prins la mijloc şi poate că nici nu e vina ta, dacă stai bine să te gândeşti.

De multe ori, îmi duc stările la analiză. Le pun sub un colimator de putere mare şi-mi iau cele mai fine cuţite…şi disec. Posibil să vorbesc cu voce tare, m-am obişnuit din faţa oglinzii: aha, asta era şi îndepărtez ţesutul necrozat; mda, asta de unde a mai apărut aici, nu o cunosc şi nu ştiu ce să-i fac!; m-am săturat, nu ştiu să suturez la loc, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Operaţiile le fac mereu seara. Normal, e vremea nebunilor, ceasul întunericului, când umblă himerele şi tot ce e nu pare decât să fie.

Ce mă fac când n-am să-mi mai ajung?

Sunt la ambele capete şi trag de mine, când hăis, când cea. Se aude, din când în când, cea-cea….

Hai că glumesc, e cea mai bună terapie şi loc de ascuns adevărul. Camuflat, pare jucărie, fel de mâncare, vis de amiezi sau mizilic de budoar!

Nimic nu e din ceea ce pare!

Am răni vechi. Văd că pe unele le-am oblojit, le-am pansat împotriva medicinii, împotriva previziunilor logicii- recunosc că mi-e teamă să scot bandajele; pe altele însă, le-am uitat, nu vreau să-ţi spun cum arată! Sunt copilul ăla care adună şi izbucneşte în plâns când primeşte prăjitura cu ciocolată. Cine să mă înţeleagă, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: