Ce-i fericirea?(!)

Cum se măsoară fericirea? Ea zambeşte pentru că-şi va cumpăra betonieră ‘d-aia mică’ pentru terminarea trotuarului, din jurul curţii. El e fericit pentru că are la cine locui peste noapte, că doar ‘ea găteşte bine, sunt călcat şi spălat, mi se fac toate plăcerile’- ce contează că nu arată ok? Celălalt e fericit pentru că altfel nu se poate, prietena nu-i prea găteşte şi i-a şi turnat un plod, dar el e deştept şi nu se lasă legat, cu una cu două, mai ales că situaţia nu-i prea roz. Unul e fericit pentru că şi-a luat balerină personală. Alta că-şi face cuib personal şi nu mai depinde de socrii- pe care, de altfel îi îndrăgeşte, pentru că fac multe treburi în locul ei. El e fericit pentru că are bani de medicamente şi ţine prostata în loc. Ea e fericită pentru că e iubită, aşa cum poate el, dar măcar e iubită, ‘nu ca altele, care umblă creanga, din bărbat în bărbat’. El e fericit pentru că iubita-i face prăjituri formidabile şi are aproape tot ce-i trebuie. El e fericit pentru că speră să fie fericit, în curând. Ea e fericită că bărbatul o lasă să facă ce vrea, din când în când. Un altul, el, e fericit, pentru că tocmai a fost ziua lui şi şi-a dat seama cât contează! O, altă ea e fericită că e atât de dorită, încât poate să ofere plăcere pe bandă rulantă, adică mereu şi mereu. Un el e fericit pentru că speră să rezolve toate necazurile din viaţa lui. O ea e fericită că are aşa un soţ formidabil, dorit de toate femeile. Ea e fericită că iubeşte.

Un amalgam de stări, de situaţii, de posibilităţi. Mă uit la feţele lor, pentru fiecare înseamnă altceva, şi pentru fiecare din persoanele astea- bine, mai puţin una, e atât de simplă minciuna fericiriii! Cui prodest? Ah, întrebarea e retorică. Pur retorică. Nu vreau să-mi invadeze acum căsuţa de mail, persoanele sus numite. Îi încadrez la spamm-uri.

happyness

Reclame

4 răspunsuri

  1. E adevărat că lumea poartă măști. Dar cred că puțini își pun problema fericirii – în termenul „fericire”. Dacă o să-i întrebi de sunt fericiți, o să-ți răspundă: Ei, ești idealistă! Măcar eu am cu cine să dorm noaptea, sau am un salariu bunișor, sau… Dar de fericire, cred că se cam feresc să se întrebe. Că asta i-ar pune pe gânduri, și introspecția ne sperie când înăuntrul nostru dormitează mici monstruleți. 🙂

    Măști? Da. Dar suntem perfect fuzionați cu ele? Nu cred, înăuntrul nostru știm că purtăm măști, știm că ceva nu-i în regulă… Bine că mai ieșim la un chef, că avem prieteni, că merge muzica la maxim – astfel uităm de măști și mai acoperim golul din noi cu ceva.

    • Pe toţi cei din descrierea de mai sus, i-am văzut şi fără măşti… Nu ştiu să mintă nici cu mască, nu e în natura umană defectul ăsta…e dobândit!

  2. Iar eu înţeleg că tu eşti fericită că ţi-s toate ouăle nesparte. Aşa-i? 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: