Să fie fb-uri, să fie mâinii!

Mă uit amuzată la felul în care oamenii poartă bătăliile altora. Au timp, chiar prea mult. De unde l-or lua? La ce renunţă şi ce sacrifică? Îmi face rău Facebucul, ăsta. Văd ceea ce nu mi se adresează şi am impresia că intru în case străine, fără să fiu invitată. Deh, cât timp discuţiile se poartă pe pereţi şi sunt scrise cu sânge-n glas, mă pişcă limba să zic şi eu câte ceva. Dar n-o fac. N-aş şti să zic de ce şi cât timp anume mă va ţine.

Am în preajma mea ambele tabere, care nu mă includ- din fericire, pentru mine, dar spre totala lor mirare. Homosexualitatea e larg dezbătută. Li se ia apărarea de parcă ar fi persecuţie în imperiu. A se înţelege dintru început că, n-am nimic cu ei, nici pro nici contra, nu mor de dragul lor- deci nu-i apăr, dar nici nu-s la coadă la ouă, cadou de împroşcare. Faptele altora mă lasă rece, total amorfă şi risc ca asta să pară egoism. De ce nu le iau apărarea? Pentru că mi se pare de tot râsul să aprob ce se întâmplă în desuurile lor. Ce? Nu pot trăi şi fără aprobarea mea, micuţii? Ba pot, bine merci. De ce nu mă iau de ei? Din acelaşi simplu considerent: nu avem aceleaşi preocupări. Sexualitatea exibată la ore de maximă audienţă, în public şi cerşind atenţie nu e genul meu. Şi nu că aş avea un gen neutru. Sexualitatea, de orice natură, are nevoie de intimitate, de oricare natură ar fi sexul. Tot FB-ul e mortificat de voci plângăreţe, de sacrificii de penel pe altarul unora cărora nu le pasă decât de ei. Nefiind un subiect interesant pentru mine, am riscat zilele astea multe. De ce nu iau act? Aoleu? De care? De stare civilă, de sănătate, de asigurări, de lege, de deces sau de dezgust? Nu duc luptele altora! Nu pe cele sexuale! Mă gândesc numa’ la timpul în care creştinismul era în deplină minoritate, pe la începutul istoriei….şi nu l-a mai căinat nimeni. Dar deh, dacă nu e vorba de umori şi de tegumente, lucrurile nu se complică. Se complică numa’ când e vorba de credinţă- of, şi ea de atâtea ori prost exteriorizată. Poţi avea ‘prieteni’ pe FB, cu care să ai multe în comun, mai puţin ideile. Sună aiurea, nu? Atâta timp cât nu le exprimi eşti un minunabil. Ferească Sfântu’ să ai idei, să crezi, că Mediul Ev te mănâncă de viu şi cu flăcări te arde!

Cu toate astea, mi-s tare masochistă! Stau şi observ cum oameni tineri duc luptele altora! Le e timpul dilatat sau preocupările largi! Pot zice eu ceva de ei? Niciodată! Dacă au şi timp şi putere, de ce nu? Dar nu, eu nu voi participa. Nici la discuţii religioase! Mărgăritarele nu se etalează în troacă!

 

6 răspunsuri

 1. Ai dreptate, Rodica.

 2. analiza ferma. dar cum primavara mugurii incep s-apara bunadispozitia se instaleaza de afara unde ochiul se clateste clar si interior fortifica. 🙂
  weekend fain si bun.

 3. Doamne, in afara celor semnalate de tine pe FB, eu am ramas consternat cate matze si caini poti gasi pe-acolo!
  O saptamana faina!

  Nea Costache

  • Ăsta e motiv de consternare? :))))) Oh, boy! Eu credeam că animalele aduc un puţin de zâmbet şi de normalitate în rasa asta care cică are numele de ‘umană’! Ce să mai zic de piţipoance, prostie, infatuare, oameni semidocţi? Poate că ăştia or fi normalul! Of! 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: