Conjug revoluţii

 

Câte revoluţii poate duce un om? Una, două, altele, multele? În câte se poate număra, cântări şi împărţi? Când se termină întrebările şi încep cuvintele? Cuvintele alea care sunt mai mult decât răspunsuri, care sunt mai mult decât aşteptări, care sunt mai mult….

Când poate lăsa revoluţia sa pentru a duce revoluţii străine? Cui prodest? Sunt atâţia care nu ştiu să ceară, care se lamentează şi nici măcar nu ştiu să le lipsească ceva! Te poţi lăsa acasă pentru a continua ce nu ai început, altundeva departe? Dorind mereu schimb de locuri cu vieţi vecine, în care sunetele par atenuate de pereţii în plus, fac mereu ceva defazat… ca şi cum s-ar curba cristalinul după colţ şi ar întrevedea nepre(a)văzutul.

Sunt momente, ca şi acesta când sunt străvezie în cale. Doar capul şi-o parte din inimă mai răzbat vizibilului, restul sunt ceaţă şi fum, aproape departe. Mi-am dus revoluţia în tăcere, când sabia era deasupra mea în tăiere liberă. Am simţit cum cuvintele nu-s răspunsuri la nimic, cum nu ajută, cum timpul a curs degeaba în ambele sensuri.

Recunosc, nu am curajul să fac ceva decisiv în revoluţia mea. Şi porneşte mereu din acelaşi punct, cu aceeaşi intensitate! Când voi tăia hăţişul din balta ce mă acoperă până-n gât, voi considera că mă pot înneca liniştită! În rest, vânt dinspre ventricolul stâng!

 

Reclame

8 răspunsuri

  1. „Recunosc, nu am curajul să fac ceva decisiv în revoluţia mea”

    este ceva normal, cei nesăbuiți fac parte din alt club, dar eu îi iubesc și pe ei, la mine nesăbuința începe încet să se limiteze, deh, bătrânețea. 🙂

  2. revoluţia evoluţiei, poate
    … în rest … aşa cum ziceam ‘totu-i tăcerea’ că-i vorbă şi ea

  3. Revolutia este un proces complex, odata inceputa trebuie dusa la bun sfarsit, dar nu oricum, ci trebuie atins telul….pfff, ce greu e…. 🙂

  4. Uite aici ar fi nevoie de un pic din speranta aia!

    • mişcarea în regim sinusoidal ne obligă să avem maximuri şi minimuri….dacă n-am depinde de forţa de frecare(aici frecarea de nenumăratele probleme) am avea deplasări egale în jurul stării de echilibru. Dar, ce să-i faci suntem elastici din fire şi tindem cu disperare spre echilibru, trecând mai întâi prin toate cele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: