Liga amatoare…de fotbal în cartier

Băieţii joacă.Fetele se prefac interesate de un joc pe care nu-l înţeleg.De n-ar fi berea,ţigările şi telefoanele insistente,ar arăta obligate să fie de faţă.Ei,însă,sunt bucuroşi şi încurajaţi în ceea ce le place.Berea aburindă aşteaptă în sticle pauza.Ritmul nu e alert.Arbitrul le e prieten,iar fetele au feţe din ce în ce mai ascultătoare.Ce poate fi mai bine?Poate doar ceva relaxare musculară…după.

Şorturile pleznesc pe ei;e adevărat că la unii sănătatea e de vină…la alţii hrana mămichii.Aleargă băieţii de le ies mititeii înapoi pe farfurie,direct în sos,designul ar putea să difere.

Juriul,cu gesturi afectate de privirile junelor microbiste,pune bannere,aşează bănci,sticle de apă pe mese,etichete,ridică ochii,consumă gaz degeaba,numai a fi în mişcare.Singura acţiune ce le asigură privirile fetelor.

Echipamentul e cel puţin amuzant.Ciorapi `petrecuţi peste` colanţi,tricouri întinse la maximum,pantofi sport de toate culorile.Culorile măcar sunt aceleaşi.

Pe feţele lor se citesc uşor profesiile.Ăla mic,sprijinit de gard,în pauză de îmbrăcat,în mod sigur e într-o multinaţională.Miroase de la o poştă a parfum,iar pe tricou are încă urmă de cravată.Mă mir că participă,palid cum e,cu cearcăne suplimentare şi respiraţia îndesată-n gât.Mi-l imaginez sforăind,cu cearceaful peste ochi,aşteptat de farfuria cu jumări de ou şi coaste la grătar,pregătite de mamiţica dis-de-dimineaţă!Doar ştie mama ce muncă grea face copilu`.Cel care vorbeşte cu arbitrul pare medic.Prea îşi şterge mâinile cu şerveţele umede,speriat mai apoi că nu are unde să le depoziteze.Ăla mare din poartă,sigur măcelăreşte vreo echipă de sudori.Ţine mâinile de parcă prinde vreo flamă în greblele pe post de mănuşi speciale.Câţiva par frunze de dud,cerşind pontaj,ore suplimentare sau concedii cu perioade aiurea.Câţiva sunt fotbalişti înnăscuţi,scuipă reguli printre dinţii fumători de mici.Sunt destul de mulţi atletici printre ei,care oscilează între nemâncare şi cântar din două-n două zile,sub atenta observaţie a oglinzii din hol.

Mai important decât  pre-ocupaţiile lor din zilele muncitoare e că au lăsat odihna aşternuturilor şi s-au avântat în soarele ce abia ieşise din nori,la o pasă jurizată.

Aş povesti mai multe dar n-am reuşit să văd mai mult,eu venisem pentru tenis…

Reclame

11 răspunsuri

  1. faina descriere.

  2. să vezi eu ce de inspiraţie am matriţat azi! dacă ai timp dă o fugă şi vezi!

  3. Rautacioasa ad-hoc?

  4. lawn tennis? wow, deeply in love, mad about this sport … player &/or watcher?

  5. Râdeţi voi râdeţi , dar fotbalul nu va fi înţeles niciodată de femei , e mai greu de priceput decât matematica sau religia .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: