Lupta cu un sms impotriva leucemiei!

Erata:am postat gresit prima data!Imi cer scuze!Astazi e ultima zi,campania a inceput in decembrie(am mai postat)!


O şansă în plus pentru copiii bolnavi de cancer limfatic

Asociaţia Salvează Vieţi demarează cea de-a doua etapă a campaniei „Nu mă ignora”, prin care oricine poate dona 2 EUR prin SMS pentru copiii bolnavi de cancer limfatic. Obiectivul final al campaniei este suma de 1.000.000 EUR. Fundaţia Vodafone România donează 350.000 EUR, în cadrul parteneriatului cu Salvează Vieţi.

Asociaţia Salvează Vieţi a dat startul celei de-a doua componente a campaniei „Nu mă ignora”, dedicată înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Până la 31 martie 2011, orice persoană poate dona 2 EUR prin SMS la numărul 858, gratuit în orice reţea de telefonie mobilă (nu se percepe TVA). Fundaţia Vodafone România donează 350.000 EUR pentru construirea şi dotarea acestui centru.

În luna decembrie 2010, Asociaţia a strâns 400.000 EUR, proveniţi din redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit de 300 de firme şi din donaţiile a 80 de persoane fizice. Ţinta finală a proiectului este atingerea sumei de 1.000.000 EUR.

O şansă în plus pentru copiii bolnavi de cancer limfatic„Copiii de la Clinica de Oncopediatrie aşteaptă în continuare ajutorul nostru. Am făcut un prim pas important în luna decembrie, când peste 300 de firme au ales să ne sprijine. Mulţumim Fundaţiei Vodafone pentru susţinerea consistentă pe care a înţeles să ne-o acorde. Se spune că ne naştem cu şanse egale, dar şansele copiilor bolnavi de cancer din România sunt mult reduse faţă de cele ale celor din lumea civilizată. Încercăm să facem auzită vocea acestor copii, pentru care o donaţie de 2 euro poate creşte speranţa la viaţă. Aceşti copii luptă din greu cu boala lor, sunt mici, sunt puternici, dar au nevoie de sprijin. Renuntaţi astăzi la unul dintre micile capricii cotidiane în favoarea lor şi donaţi 2 euro prin SMS la 858”, a declarat Carmen Uscatu (foto de la dreapta la stânga), preşedinte Salvează Vieţi.

„Construirea acestui centru înseamnă o şansă în plus pentru copiii bolnavi de cancer, cărora dorim să le fim alături în lupta lor pentru viaţă.  Prin această donaţie, continuăm angajamentul Fundaţiei Vodafone România de a fi cât mai aproape de nevoile comunităţii şi de a susţine proiectele din domeniul sănătăţii”, a completat Elena Şerban (foto de la stânga la dreapta), director Fundaţia Vodafone România.

Proiectul este susţinut prin campania de comunicare „Nu mă ignora”, desfăşurată în perioada decembrie 2010 – martie 2011 de Graffiti BBDO, MEC România, Kaleidoscope şi Free Communication.

„Pentru că subiectul este unul extrem de actual şi extrem de dureros, respectiv faptul că aceşti copii care suferă de cancer nu au toate facilităţile şi aparatura medicală necesare, am ales să dramatizăm mesajul «cât trebuie să reziste un copil pentru a fi salvat» într-un mod care să impresioneze şi să impulsioneze. Scopul nostru a fost ca toţi cei care văd spotul să scoată telefonul din buzunar şi să doneze chiar în momentul vizionării”, a declarat Eugen Suman, copywriter Graffiti BBDO.

Despre Clinica de Oncopediatrie „Louis Ţurcanu” Timişoara

Clinica de Oncopediatrie de la Timişoara a fost construită şi dotată aproape în întregime prin efortul echipei doamnei prof. dr. Margit Şerban, care, în anul 2002, realiza pentru prima oară în România transplantul de celule stem de la un donator înrudit pentru un copil bolnav de leucemie. Dr. Şerban a reuşit să convingă asociaţii umanitare din Germania şi Austria să sprijine acest spital, iar investiţiile asociaţiilor umanitare străine au totalizat până acum peste 4.000.000 de euro. Spitalul este în continuare susţinut din străinătate, iar medicii de aici reuşesc să trateze anual, în condiţii peste nivelul mediu al spitalelor din România, mai mult de 350 de copii şi adolescenţi.

Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează  sub 50% în România, faţă de peste 80% în UE. Cauza acestei situaţii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe lângă diagnostic, în etapa tratamentului este vitală existenţa camerelor sterile, în care pacienţii trebuie izolaţi atunci când imunitatea scade dramatic în urma chimioterapiei. Existenţa unei astfel de încăperi înseamnă, în medie, 30 de copii salvaţi în fiecare an.

Despre Salvează Vieţi

Asociaţia Salvează Vieţi a fost înfiinţată în martie 2009 de un grup de şapte tineri. Impresionaţi de cazul unui tânăr de 18 ani, Dragoş Croitoru, bolnav de leucemie, membrii Salvează Vieţi au ajuns faţă în faţă cu sistemul medical românesc şi cu autorităţile statului. Urmând principiul conform căruia societatea civilă trebuie să acţioneze şi încrezători în faptul că lucrurile se pot schimba doar prin depăşirea pasivităţii, membrii Asociaţiei s-au dedicat în special susţinerii Clinicii de Oncopediatrie de la Timişoara şi a copiilor care suferă de leucemie şi de alte tipuri de cancer.

Reclame

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: