Cat costa (sin)uciderea?


foto:aici

Sa-i salvezi pe ceilalti oferind bani(foarte multi) e o (sin)ucidere platita(asistata)?(!)

later edit:

Reclame

9 răspunsuri

 1. Imi dai voie sa cred ca nu prea e adevarat ca japonezii se sinucid pentru bani? Si ca eu cred ca japonezii au cu totul o alta viziune asupra vietii si mortii decat o ilustreaza presa romana de scandal, inclusiv cea din link-ul tau?

 2. Nu.
  E o incercare-poate marea cu degetul-dar daca reuseste si familiile celor platiti si restul populatiei (si chiar si noi ) au sanse sa fie salvati.

 3. Depinde cum vrei sa intelegi situatia. Uitandu-te la fapte doar pe hartie, intrebarea ta e corecta, concretizandu-se intr-un raspuns afirmativ. Uitandu-te la factorul uman, e o rasplata, un semn de recunostinta pentru ceva ce nu erau obligati sa faca.
  Se poate naste alta discutie aici, daca, cumva, educatia primita, nu le confera, in anumite situatii, vocatia de sinucidere, de punere a interesului colectiv peste cel individual. Si, de aici, ar veni intrebarea cat de corect e acest lucru? Adica, e un sacrificiu venit din tine ca suflet, sau e un sacrificiu venit din tine mecanic, intiparit fortat ca o comanda ce nu poate fi discutata?

 4. a nu se uita spiritul de apartenenta la ideea de patrie, de natiune, de spatiu locuibil acolo pentru cei ajunsi in trecut sa depaseasca limitele intelegerii putintei umane in ceea ce priveste sacrificiul, autosacrificiul pentru o cauza conturata mai mult ori mai putin concret. kamikaze, caci despre ei e vorba, au existat si-nainte de ww1-2, iar in cele ce au in vedere caracteristicile ce exced discutiei de fata omul acelor locuri, anume spiritualitatea, religia, caracterul omului modelat de aceste doua principii care fondeaza societatea de acest tip prezenta in spatiul asiatic extrem (nipon in cazul celei japoneze), nu pot decat sa ne faca a realiza un atasament fata de glie, proprietati, natiune, patrie al omului acelor locuri, care surprinde si azi in mod placut, pe cei care odata aveau(m) aceste idei exterioare (lor)noua apropiate suficient de mult de prorpiile persoane incat sa se fi putut chiar confunda cu acestea din urma.
  prin urmare, nu un nationalism cu aluri extreme vad eu in comportamentul social nipon, ci caracterul social ce aduna laolalta indivizii separati ai societatii de azi prin chemarea ce vine dinspre cultul ritualic practicat in comunitatile fiecarora dintre indivizi. confucianismul, shintoismul cheama inspre „pasarea, ducerea grijii si celuilalt de langa tine” in sens bun, amabil,de interes realmente definit de credinta si nu de alte interese obscure ale vietii laice, care pot comporta denaturarea acestui sens. eu asa cred. de nu e asa, sau de nu considerati a fi corecte opiniile mele, astept nu replica/ci, doar completari, sau de ce nu alte opinii.

  • Am cautat cu disperare un punct;dar,se pare ca norul radioactiv a inghitit suculenta punctuatie…dadea prea mult gust…
   Stai,parca sunt vreo 3 pe acolo…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: