Promisiuni

Promisiunile facute din dragoste(celor vii/morti) conteaza (cel mai mult)!Nu?Mai ales dupa…,cand moartea ascunde trupul….Pe cine sa jelesti,asa?Musai sa jelesti,altfel e ca si cum (n-)ar mai fi!


foto

Anunțuri

9 răspunsuri

 1. 🙂 uneori, promisiunile ma sperie! dar, cand le fac le duc la final…

  nu stiu daca merita sa facem promisiuni… dar… 🙂 le fac…

 2. Promisiunile facute in orice situatie conteaza doar daca le respecti-indiferent de consecinte.
  Daca jelesti,te jelesti pe tine-nu-l (o) mai ai linga…

 3. N-am văzut filmul, Rodica. Da, cred că în principiu trebuie să ţinem promisiunile,de aceea e bine să promitem cu mare atenţie.
  Însă cel mai important este să iubim. Şi iubirea să nu se sfârşească. Sună idealist, dar pentru mine „te iubesc” înseamnă „te voi iubi mereu”. Ca într-un cerc. „Closing the Ring”.

 4. hai ca ma voi uita si eu si-ti spun mai pe urma ce si cum consider eu despre, bine?

 5. mipresia mea despre inchiderea iiiiiiiiiinelului, sau a cercului in fond,c aci inelul e simbolul unui cerc, la randu-i simbol al unei perfectiuni si cel mai important semnul de netagaduit al unei promisiuni inchinate sincer, serios, acel commitement englezesc, legamant sa-i zicem, prezent si-n cartea prima a civilizatiei asteia de traim prin ea. inchiderea cercului asadar, inseamna a reveni la locul si-n punctul unde o sciziune, o lipsa, cauzata de neprevazut cum se constata in film, face ca legamantul, promisiunea facuta de el ei, sa redevina vie, tot timpul scurs din tineretea momentului de oficializare efectiva a povestii inelului dispare brusc, trecerea anilor peste biata femeie ajunsa in varsta a 3-a neimpacata cu destinul ei si al lor o transmuta in momentele tineretii, ca o martora a tragicului eveniment care i l-a rapit pe alesul ei. Suddenly, la ingenuncherea si incercarea de posibila resuscitare initiala a soldatului victima a exploziei puse de Ira la Belfast, chiar in apropierea casei bunicii lui Jimmy, descoperitorul inelului cu pricina, lesul aceluia devine sotul ei mort in imprejurari conflictuale oarecum similare, asta fireste doar pentru ea, explicand astfel refuzul initial de a-i abandona soldatului trupul pe strada, la indemnul batranului nord-irlandez care-i anunta iminenta unei noi explozii in apropiere. Biata femeie simte regasirea ca les a celui care-si alesese sa-i fie sot si caruia-i inmanase poza ei, in semn de pavaza, la evenimentele ce urmau sa aiba loc in razboiul pentru care plecase sa se initieze in incercarile vietii. Incercari peste care, intamplarea a facut ca ea din poza sa nu-l poata salva atunci sa supravietuiasca, dar totusi, se poate insinua o pavaza, o punte pe care poza ei lasata lui inainte de plecarea la razboi si faptul ca lesul ii este gasit conservat de acelasi mic Jimmy si pilotului american i se va odihni sufletul in pace si dupa ritualica inmormantare meritata, cuvenita.
  Cam atat zic eu acum despre film, e mult de spus, dar spatiul comm-ului nu te lasa prea mult sa te intinzi cu astea… Frumos film, in orice caz.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: