Intrebari(retorice)-15

Conteaza cauza disperarii?

31 răspunsuri

 1. Normal.. conteaza… trebuie sa stii ce a provocat, pentru a lua medicamentul potrivit 😛

 2. asa e 😦
  >:D<

 3. nu conteaza…

 4. Chiar nu conteaza daca e o cauza de viata si de moarte sau o cauza comuna?Una existentiala sau una cotidiana?

 5. Conteaza daca poti sa faci ceva pt. a nu mai fi disperata si ce anume poti sa faci si sa faci. Cauza conteaza doar pt. ca sa te motiveze sa iei masuri .

  • Vorbeam de disperari,in general….de disperari umane,legate de existenta,de sensul vietii,de oameni si iubiri,de necazuri,de credinta,sunt atatea…si ma intrebam daca unele sunt mai nobile decat altele prin ceea ce le-a generat…

 6. Da, atunci cauza conteaza, cu siguranta conteaza, una e sa fi disperat dupa niste langoshi si alta e sa fi disperat pentru ca nu ai cu ce sa-ti mai hranesti copii, iar daca cineva este disperat din dragoste, atunci chiar nu merita…

  • Nu stiu daca”disperat din dragoste”suna nobil,asa e…dar poti fi disperat de pierderea ei,de neintelegerea intamplarilor…Sa fie oare mai putin dragostea decat hrana,fie si a copiilor?Sau aici intervine si responsabilitatea…si aici disperarea se dubleaza?

 7. Oricum ar fi, e bine sa fi adaptat la realitate, daca persoana pe care o iubesti nu mai merita si asta e realitatea…

  Pune-te in situatia in care s-ar intoarce acum inapoi, l-ai mai putea accepta?

 8. Asa e, din pacate, dar ar trebui sa fie meritata…

 9. „permis” nu posibil, si eu cred ca e o scuza in spatele careia se ascund…era sa zic unii, dar defapt toti…

 10. Savarsim astfel de fapte chiar si impotriva propriilor persoane…

 11. Eh, acum sa nu fim melodramai\tici, omul poate sa isi revina mereu, avem destula putere fiecare sa trecem peste, toata chestia este sa nu ne autointretinem focul nefericirii si sa vrei sa treci mai departe, ca viata asta face, continua si nu sta dupa tine.

  • Ma seaca usurinta cu care stiu unii sa”mearga mai departe”…e ca si cum treci peste tine si zici”eu nu mai contez,sa vina altul”!

 12. Eu cred ca disperarea e un sentiment, iar cauza este un element rational. Conteaza insa gradul de disperare.Chiar foarte mult.

  • E un sentiment acutizat de trairi,de ganduri….Daca ajunge in faza finala,poate aduce moartea.De aia ma gandeam,daca mori din cauza disperarii…oare nu conteaza si pt ce ai murit?
   Poate parea exagerat,dar disperarea poate genera si astfel de stari….

 13. În exact momentele de disperare, nu, nu contează cauza disperării…ea poate conta mai târziu, când se mai estompează senzaţia şi, poate, timpul spre estompare depinde şi de cauză, dar disperarea este, zic eu, o stare care, până nu se consumă, până nu ajunge la ultimul nivel, doar există, indiferent de cauză…
  Nu sunt de fel masochistă, dar sunt de părere că încercarea de a trece peste, atunci când necesită eforturi enorme, nu reprezintă decât un chin în plus, nu este decât o altă faţă a durerii care va adânci disperarea şi o va readuce cu o forţă şi mai mare…
  Apropo de ce scriai tu referitor la uşurinţa unora de a trece peste, am de câteva luni în minte o postare pe care tot nu reuşesc să mă adun s-o scriu despre ce mai înseamnă iubirea adevărată în ziua de azi, în epoca asta în care cică putem avea orice vrem şi chiar suntem datori să acţionăm în acest sens, în care eşti învăţat să treci peste toate şi să crezi că fiecare tentativă de relaţie poate fi o nouă mare iubire…o să-mi adun la un moment dat ideile ca să scriu despre surogate şi despre confuzia între iubire şi confortul călduţ cu care nu am nimic, dar să nu mai fie numit iubire :))
  Hai că m-am întins o grămadă, dar, cu comentariul acela, ai atins un punct de mare interes pentr mine 🙂

  • Tocmai,eu nu cred ca putem avea orice,in nici un caz tot ce ne dorim…avem franturi de fericire,pe care le pierdem usor sau ne sunt luate cu forta,sau nu le meritam,sau vin prea tarziu,sau vin nemeritat intr-un context complicat….cum sa treci usor peste?Eu nu sunt adepta”easy way”.Daca ceva,in care am crezut cu toata taria,s-a ruinat,sunt sortita pieirii…si pana sa ma reinventez dureaza…poate ca toata viata!!!!

 14. Pentru fiecare adevarul, deci si iubirea adevarata…(poate fi si falsa?) este diferit, nu poti sa o pui intr-un tipar, bine poate ca poti sa trasezi o schita, dar nu mai mult…

 15. Ştiu ce vrei să spui şi mi-am dat seama perfect că asta voiai să spui 🙂 tocmai de-asta am făcut ditamai teoria mai sus :))
  Când o să aflu dacă ne mai putem reinventa, promit să-ţi spun imediat…până atunci, pot să-ţi spun doar că durerea trece şi, din păcate, ajungem uneori să regretăm că, odată trecută durerea, rămâne ceva liniar, neutru…cum cânta Hruşcă într-o melodie „Pune-mi şi răul şi binele-n seamă/ Şi dă-mi prilejul să-mi fie teamă”, îmi vine uneori să zic că-mi doresc să mai poată să mă doară…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: