Paseisti,futuristi….


Foto:Orzz

De mici ni se injecteaza in vene virusul succesului.Sa crestem mari,sa fim norocosi,sa ni se indeplineasca visele,sa avem slujbe bine platite,sa fim in randul lumii,etc..Cum altfel?Implinim idealuri marete si ne ratam gratios.
Se aduna priviri aspre,taieri de buget adolescentin,esti invatat cum e cu viata de adult din pruncie;ti se dau bani pe mana,cheia ti-e atarnata de gat si esti trmis sa dai piept cu balaurul financiar,care te asteapta dupa colt,la toneta cu inghetata sau la magazinul cu jensi,si te ademeneste sa nesocotesti sfaturile parintesti.Cum e cu viata te vei dumiri mai incolo,cand nu-ti ajunge bursa studenteasca pentru tot ce ti-ai propus,cand inveti ca poti citi si carti de la anticariat,cand nu poti iesi in fiecare saptamana la film(nu ca ti-ai fi propus neaparat) si ca vacantele de unul singur cu prietenii nu pot fi atat de dese(traiasca taberele studentesti,ca doar n-ai muncit pe gratis :P).
Sa-ti incepi viata de dupa studentie,mai ferice sau mai anevoioasa,cu examen pentru ocuparea vreunui post firoscos,cu sefi aiurea si colege din cand in cand normale.Macar sa faci ce-ti place si sa nu te apuce reveria,ca totusi esti la inceput.Ar fi cazul sa inceapa sa-ti mearga bine,ca n-ai bani pentru psihoterapie(nu ca te-ai duce),iar rugaciunile stiute iti sunt singura alinare.
Acum e momentul sa regreti,sa-ti doresti sa fi fara responsabilitati,sa doresti doar veri lungi cu cartea-n brate,sa fi dus de parinti de mana prin parc si sa-ti cumpere vata de zahar sau floricele,sa stai pana tarziu afara si sa joci castel sau carti la lumina lanternelor furate de-acasa;sau nu,sa fi bataios;sa ii iei pe sefi de guler si sa-i asezi comod in fotoliu,sa nu sa raceasca;sa accepti ca nu esti unicul in viata nimanui,dar sa pastrezi un astfel de loc in inima ta;sa stii ca tot ce-ti doresti se obtine cu cearcane,cu lacrimi in coltul ochilor,cu pumnii stransi si bruxism din cand in cand in somn;dar ca fiecare moment senin e al tau si peticul tau de cer nu mai e cu chirie,iar dragostea nu-ti mai e marunta,chinuita si anemica.
Sa te intorci,sa ramai sau sa mergi mai departe?Mitul raspantiei.
Orium ar fi,trecutul sau viitorul isi iau tainul din viata ta,te macina la piua de piatra si te transforma in subiect de discutie pentru psihiatrii.Toti stiu ce ai,de ce faci asa si nu invers,ce ai gresit si de unde sa reincepi(daca se mai poate face ceva),cat mai ai,cate sanse ti se dau si nu mai conteaza lista asta care se poate prelungi in functie de oricine…
Asa ca,fiti sanatosi,traiti-va prezentul cu doua talere:trecut si viitor,fiti carne de tun pentru psihiatrii,dar fiti senini,taxa pe nebunie inca nu s-a pus….

11 răspunsuri

  1. Daca se pune si taxa pe nebunie e clar, toti se vor da inteligenti… dar daca privesti in jur parca… s-a pus deja taxa… 😛

  2. Ai pitici? 7? Sa nu zici ca esti Alba ca zapada 😛

  3. Si eu cand le spun unora ca odraslele lor cu sunt speciale prin nimic… Nu ma crede nimeni !
    Mi-a mai trecut un gand prin cap, citindu-te : eu n-as vrea sa ma mai duca parintii nicaieri. E drept ca sunt adepta a copilariei adultilor, dar acum imi fabric singura copilaria, asa cum n-a fost ea cand a trebuit.
    Zici multe si zici bine, e o privire de ansamblu asupra marii dezamagiri care e viata de om mare.

    • Hmmm,recunosc ca multe ale copilariei le-am facut si eu la varsta adulta…joaca copilariei era mult prea serioasa si ocupata de invatat,studiu,partituri si lucruri adulte.A venit timpul sa fac un schimb…zic eu,echitabil! 🙂

  4. Trecutul este fundatia viitorului, astfel ca un trecut cu anumite lipsuri sustine un viitor in care acestea au un cuvant greu de spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: