Asta nu e lumea mea!!!!


Foto:aici

Lumea in care traim e construita(noi fiind sefi de santier) in asa fel incat sa ne cuprinda pe cei asemenea si sa excluda diferentele…..deh,tot un fel de selectie naturala(aici si voita).
Nu stiu cand si unde s-au facut astfel planurile!
Sa fim toti de aceeasi inaltime,greutate,studii,preocupari,inteligenta,perspicacitate;cu aceleasi dorinte,rubedenii,averi;aratand aproape la fel.
Excludem pe cat putem:surzenia,mutenia,nanismul,orbirea,tarele psihice,diferentele religioase,diferentele de varsta,culoarea pielii,preocuparile ce ne separa in timp si spatiu,slabiciunile fizice si orice altceva care ne impiedica sa ne oglindim fidel in ochii celuilalt.Ne temem ca nu stim sa reactionam,ca nu intelegem…
Ce mai ramane?
Structurile sunt identice,lumea in care continuam sa respiram(ca de trait nu mai poate fi vorba)si-a pierdut matricea,undeva pe schele,in jos.
In plina demolare,proiectul are numeroase victime,si nu sacrificii pentru cine stie ce opera de arta.Altarul e placerea noastra,iar lumea nu are prea curand un plan de actiuni de dat spre verificare.
Si ne mai miram ca directia e clonarea/uniformizarea/globalizarea(poate lua orice nume)?Cata naivitate!Cu cat cautam asemanarea,cu atat speranta de a ne implini in celalalt scade;caci doar pot ramane cu mine,daca in mine se afla tot ce as putea gasi in celalalt….
In lumea in care continuu sa respir nu sunt libera….

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. Salut Rodica,
  Poate ca din spirit de turma, lenea ori lipsa curajului de a fi ceea ce este, cineva alege sa faca precum restul lumii adica sa fie ceea ce altii spun ca e bine sa fi…si cine stie, poate ca cineva profita de pe urma uniformizarii (teoria conspiratiei) 🙂

  • Mai avem putin si innebunim daca vedem peste tot teoria conspiratiei…Dar din lenea mintii putem adopta foarte usor ideile venite de-a gata,in loc sa ne primenim propriile filtre!

 2. Hmm, dar cu toții vrem…
  Malkovich, Malkovich, Malkovich. 😦

  … nu sunt pesimist. cred că e o chestiune de perspectivă.

 3. Da,dar perspectiva presupune si ceva realizabil,asa ca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: